Ciorba de ciuperci cu prosciutto

de mihaelar63 in Ciorbe, 30 Sep 2011 | 3880 vizualizari

 

Suntem mari amatori de ciuperci pregatite sub orice forma .

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ciuperci champignon  
  • 250 gr ciuperci pleurotis
  • 250 gr prosciutto
  • 1 ceapa
  • 1gogosar
  • 2 morcovi
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri mustar  cu hrean
  • 250 ml smantana
  • sare
  • piper
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • 1 lingura ceapa verde tocata
  • 1 lingurita marar verde
  • zeama lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ciuperci cu prosciutto:

Curatati  si spalati ciupercile champignon de pelite .

 Curatati si spalati  ceapa  si morcovii si gogosarul. .

 Caliti in ulei 1-2 min ,ceapa tocata , morcovii rondele , prosciuto si gogosarul cubulete .

Adaugati 3 l apa, sarati si fierbeti .

Cand morcovii sunt aproape fierti puneti ciupercile [ chamignonul intregi daca sunt mici ,  pleurotisul taiat fideluta ].

Dregeti ciorba cu smantana amestecata cu mustar , acriti cu zeama de lamaie si asezonati cu verdeturile taiate marunt .

                     Pofta buna sa aveti !!!

TIPS-URI

1

Puteti prepara si cu carne de pui .

2

Este foarte gustoasa si usoara chiar fara carne deloc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ciuperci cu prosciutto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta